Vliegensvlug op weg

Samen bouwen we Rotterdam helpt je snel op weg. Soms gaat het zelfs heel erg snel, zoals bij Nadia Bidou: één gesprek was al genoeg voor haar.

In haar tijdlijn op Facebook zag Nadia een aankondiging voor Samen bouwen we Rotterdam (SbwR). “Hé, dat lijkt wel wat voor mij” dacht Nadia, en ze gaf zich meteen op voor een bijeenkomst in de Essalam moskee in Rotterdam.

“Kort daarvoor was ik afgestudeerd en ik was aan het solliciteren, maar het ging niet goed en ik wist niet wat ik eraan kon doen. Op die bijeenkomst hoorde ik een goed verhaal en ik heb mij meteen ingeschreven als ‘nicht’ bij SbwR”, vertelt Nadia.

Onzeker tegenover bescheiden

Rob van der Wolf werd haar “oom”. Rob: “Nadia vertelde dat ze onzeker was voor een sollicitatie. Ik zei dat ik dat niet begreep, want zij is een hartstikke slimme meid. Eigenlijk heb ik niet meer gedaan dan haar vertellen dat zij meer vertrouwen in zichzelf moet hebben”.

Nadia was dan wel onzeker, maar nu is Rob te bescheiden. Volgens Nadia heeft hij haar in dat gesprek precies de goede motivatie gegeven. “Het was een hartstikke goed gesprek en hij heeft daarmee mijn ‘mind set’ veranderd. En dat was nou juist wat ik nodig had”, zegt Nadia.

En het heeft gewerkt: haar volgende sollicitatie was meteen raak en ze kreeg een baan in het werk waarvoor ze afgestudeerd was. Zo snel kan het gaan.