Woensdag 29 november was het event Ready for take-off van Samen bouwen we Rotterdam. Daar kon je van alles leren over werk, stage en opleiding: hoe vind je een stageplaats, waar moet je op letten als je gaat solliciteren, en nog veel meer.

Zou jij wel willen werken voor radio of televisie? Dan kon je leren hoe je een eerste stap kunt zetten bij Open Rotterdam, dé lokale omroep van de stad. Zij zoeken regelmatig een stagiair of een medewerker.

Hou je van glanzende BMW’s? Wil je werken op Schiphol? Of toch liever op zee? Zou je ook zoiets moois willen bouwen als de Markthal? Vind je het leger wel stoer? Of wil je naar de wereld van het grote geld, en werken bij een bank?

Voor al deze mogelijkheden waren er bedrijven die zich voorstelden. Ze vertelden wat je precies bij hun kunt verwachten. En wat zij van jou verwachten als je daar stage komt lopen of er wilt werken.

Op naar de volgende stap

Daarna kon je meteen door naar een workshop. Daar kon je leren hoe je moet netwerken en hoe je je voorbereid op een sollicitatie en waar je op moet letten tijdens je sollicitatie. Zo ben je goed voorbereid en heb je meer kans om de baan te vinden die jij zoekt.

Sommige deelnemers wilden niet eens wachten. Zij hebben meteen al een afspraak gemaakt met één van de bedrijven. Anderen hadden twijfels. Dat is niet zo vreemd, want je maakt een belangrijke keuze.

Voor hen was er een stand van Samen bouwen we Rotterdam. Hier hebben enkele deelnemers zich opgegeven voor een ‘oom’ of ‘tante’, iemand die helpt bij het vinden van de antwoorden op deze lastige vragen. In de verhalen op deze site kun je lezen hoe dat gaat.

Zelf vliegen

Installatiebedrijf Unica heeft twee rondvluchten boven Rotterdam verloot onder de deelnemers. Die vluchten waren extra spannend, want de winnaars mochten zelf een stukje vliegen.

Bedrijven en medewerkers

Albeda College, Peter Kroon. www.techniekcollegerotterdam.nl

Breeman BMW, Chris Radings. https://breemanbmw.nl/breeman-bmw-rotterdam

Defensie, Bob van Baal. https://werkenbijdefensie.nl

Levels, John Frekenhorst. http://www.levelsinstallatietechniek.nl

Open Rotterdam, Davidson Rodrigues. http://www.openrotterdam.nl

Rabobank Rotterdam, Ronald van Raaij. http://www.rabobank.nl/lokale-bank/rotterdam

Unica, Fons Muskiet. https://www.unica.nl

Wesemann Transformers, Franz Jagt. http://www.wesemann.nl/nl/

Workshops

Lia de Vries. http://liaison.nu

Cor van Drieberge. https://www.corthecoach.com/

Jitte en Alyssia. https://daanwerkt.nl/vestiging/rotterdam/