Blog - laatste nieuws

Graag werken bij gemeente Rotterdam

Na haar examen wil Halima graag aan de slag bij gemeente Rotterdam. Maar dan moet zij wel slagen. Alle vakken gingen goed, maar Engels was een ramp. Totdat zij in contact kwam met Samen bouwen we Rotterdam (SbwR). “In een buurtwinkel hoorde ik iemand vertellen over SbwR. Hij zei dat hij Mohamed Belazzani heet en vertelde hoe goed hij door SbwR geholpen was en daardoor zijn diploma had gehaald.”

 

Mohamed heeft Halima aangemeld bij SbwR en daar werd zij gekoppeld aan ‘tante’ mevrouw Schouwenaar. Mevrouw Schouwenaar heeft jarenlang Engelse les gegeven: “Ik breng het vak terug tot de basis. En zodra een leerling die begrijpt, wil-ie meteen meer weten. Zo ging het ook bij Halima”.

 

Passie voor het werk

“Geef mij maar meer Halima’s”, zegt mevrouw Schouwenaar, “Zij is ijverig en ze is een enorme doorzetter. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen haar en mij, maar ook overeenkomsten, en daar vinden we elkaar.” Halima is het daar helemaal mee eens: “Het leeftijdsverschil is natuurlijk erg groot, maar toch voel ik vriendschap voor mevrouw Shouwenaar. Ik vind het geweldig om te zien met hoeveel passie zij les geeft.”

 

Passie voor het werk is iets wat de dames delen. Halima heeft stage gelopen bij de gemeente Rotterdam en dat vond zij zo leuk dat ze daar graag wil gaan werken. “Die stage moest voor mijn opleiding, maar het voelde nooit als een verplichting. Het werk was hartstikke leuk en ik had een heel lieve begeleidster en fijne collega’s. Mijn stage was bij Publiekszaken. Ik had veel contact met mensen en mensen helpen vind ik heerlijk. Ik hoop echt dat ik na mijn examen bij de gemeente kan gaan werken.”

 

Zeer Goed

Of dat gaat lukken is natuurlijk nog de vraag, maar haar kansen zijn groot: haar begeleider beoordeelde haar stage met Zeer Goed. Nu nog slagen voor haar examens. Volgens mevrouw Schouwenaar gaat dat ook lukken: “Halima weet wat ze wil en ze is heel intelligent; zij komt er wel”.