Blog - laatste nieuws

Ebenezer ligt op koers

Ken je dat? Ineens weet je niet wat je wilt en word je overvallen door twijfel. Wil ik wel verder met deze school? Wat voor werk wil ik eigenlijk gaan doen? Natuurlijk ken je dat, want vrijwel iedereen heeft wel eens geworsteld met die vragen.

Hoe heb jij het opgelost? Ebenezer ging naar een bijeenkomst van Samen bouwen we Rotterdam. Een thema-avond over solliciteren. Dat leek hem nuttig en dat bleek ook zo te zijn. Hij schreef zich in als ‘neef’ en kort daarna werd hij gebeld door zijn nieuwe ‘oom’ Dennis.

Meteen al zijn eerste contract

“Het enige wat ik heb gedaan, is een spiegel voorhouden”, zegt Dennis. Tja, de ooms en tantes van Samen bouwen we Rotterdam zijn allemaal erg bescheiden. Maar Ebenezer zegt: “Dennis stelde precies de juiste vragen en hij gaf mij vertrouwen in mijn eigen oordeel”.

Hoe dan ook, het resultaat was dat Ebenezer wist wat hij wilde. Hij wilde doorgaan met zijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, en hij vond al snel een stageplaats bij het Havenbedrijf. Dat beviel iedereen zo goed dat hij daarna meteen zijn eerste contract kreeg.