Cok Verkleij is oom voor Samen Bouwen we Rotterddam (SBWR). Cok is eigenaar van Buitendijk Dagvers, een cateringbedrijf en groothandel in versproducten in Spaanse Polder. Versproducten moeten snel verwerkt worden, dus Cok kan vaak wel wat extra hulp gebruiken. Ideaal voor jongeren om werkervaring op te doen en Cok nam Mohammed onder zijn hoede als neef voor Samen Bouwen we Rotterdam.

“We noemden hem Mo, want Mohammed vonden we te lang. Mo was een beste gozer, maar hij had wat moeite met sommige zaken, zoals opstaan en zelfmotivatie.
Op zijn eerste dag kwam Mo een uur te laat. ‘Ik lag nog zo lekker in bed‘, zei-ie. Toen heb ik hem maar even de regels uitgelegd. Dat werkte, niet meteen, maar wel behoorlijk snel, want Mo is geen domme jongen. Hij kon gewoon zijn draai niet vinden en daardoor deed hij domme dingen. Hij zag nergens het nut van in en was zelfs gestopt met school.

Hartstikke zonde, want hij kan het best. Natuurlijk hebben we wat aanloopproblemen gehad, links en rechts een hobbeltje, dat hoort bij die leeftijd. Maar in zijn aard is Mo een prima vent en op een gegeven moment kreeg hij de smaak te pakken. Hij zag zelfs weer het nut in van school en heeft zelf de stappen gezet naar een nieuwe opleiding.
Mo is helemaal omgedraaid: van gebrek aan zelfmotivatie tot ongeremde energie. Hij denkt nu ook al na over een vervolgopleiding! Leuk hè, als je iemand zo ziet opknappen. Daar doe ik het graag voor.”

“Oom” Cok Verkeij van Buitendijk-Rotterdam